carre65

Alla inlägg under april 2013

Av carre - 17 april 2013 07:16

gick ju bra, hade sett framför mig att jag skulle bli tvungen att köpa två nya dyyra sadlar, men den jag har (på bägge) passade fantastiskt bra på båda hästarna. Mycket skönt! Bönan fick gå ett mycket kort pass i ridhuset, där vi focuserade på att styra. Det är så förvirrande för henne att komma in dit där det inte finns några uppenbara vägar så hon blir lite vinglig. Men jag tyckte hon skötte sig fint, lite mer träning bara. Petter red jag i femton minuter, och han orkar inte mer än så. Travade dock lite mer än dagen innan. Idag ska han få komma ut på en skrittur. Må bäst!

Av carre - 16 april 2013 07:28

Igår var det dags att sätta sig upp på Petter för första gången på en vecka som bara bestått av kortare promenader utan ryttare. Han har varit vääldigt pigg och jag var lite nervös när jag skulle kravla mig upp, men han skötte sig fint. Red 15 minuter, och då var vi knappt uppvärmda vilket kändes trist - alltså att inte få rida honom, han har ju varit så fin sista tiden (innan korsförlamningen). Men men, jag följer veterinärens order för jag vill verkligen inte att han ska bli dålig igen. Idag står sadelprovning på schemat.

 

Av carre - 15 april 2013 07:26

Igår var jag som folk igen, efter att ha haft dunderont i huvudet sedan i fredags. Såg sista twilight-filmen och gosade med nykomlingen Arwen som sov med mig inatt. Mysigt. Hon är så liten och nätt när man jämför med våra andra STORA katten, hon väger som ett moln och känns som ett. Hon är så söt och rar, följer med mig på toaletten för att gosa, och har börjat undersöka hela övervåningen, hälsat på i sonens rum och bitit honom i fingret (gosbett).


Bönan kändes lite off igår, men det är väl jobbigt att brunsta och fälla päls samtidigt antar jag. Petter såg fin ut, även om han tog det lite lugnare än i lördags.

Av carre - 14 april 2013 11:45

Sällsynta men välkomna, inatt var jag helt vansinnigt kär i en tiobarnspappa (!?) vars fru dött. Men varför kan man inte få till en snygg magisk man när man ändå drömmer, måste det vara så verklighetstroget till och med när man drömmer. Jag hade inte ens vett att drömma mig smal, nej då. Trevlig dröm ändå.


En annan gång drömde jag att jag var så sugen på Woody Allen (av alla). Mådde nästan illa när jag vaknade, men medan jag sov var jag i paradiset. Jepp, idag står bönan på tur, och sen Petter som ska linas.

Av carre - 13 april 2013 11:10

är jag på väg till stallet, ska lina Petter som är mer vild än tam nu efter en veckas promenader. Kul att han mår så bra, hoppas det håller i sig.

Av carre - 12 april 2013 06:56

Solen skiner och det skulle bli några plusgrader varmare i helgen, tycker jag om. Sen är det fredagsmys för hela slanten. Ha en riktigt trevlig helg!

Av carre - 11 april 2013 15:31

Red Bönan, som börjat slappna av mer, trippar inte fram längre utan skrittar ordentligt. Hon har börjat förstå skänkelvikningarna och öppnorna ganska bra tycker jag. Nöjd.


Sen var det dags för lastträning av Artur, det värsta jag vet är svårlastade hästar, gjorde det helt själv och det tog typ två minuter innan han gick in och stannade där, fick en morot att sysselsätta sig med. Bra där!


Imorgon kommer en ny familjemedlem. Vi har henne på prov först för att se att det fungerar med de andra djuren.

Av carre - 11 april 2013 06:45

Igår när jag skulle ta honom på kvällspromenaden märkte jag att han var lite "på", spände sig och stirrade ut i skogen. Stannade och blåste upp sig. Alice sprang bredvid i skogen och skällde, men det var inte henne han reagerade på. Jag bara väntade på att något skulle hända. När vi hade vänt och nästan var på stallplanen kom en bil med släp och då kom det. Oj! Mycket energi som ville ut, kunde knappt hålla honom. Verkar som att han är på bättringsvägen minsann. Skönt!

Ovido - Quiz & Flashcards