carre65

Alla inlägg under maj 2013

Av carre - 9 maj 2013 16:15

Det blev min steniga ridbana idag. Och vips så var trycket där, arbetsviljan och en riktigt bra känsla stundvis. Tänk att det ska vara så kul att jobba i paddoken, men jag var väldigt nöjd och kände på skolorna som jag var nöjd med så jag tjatade inte, utan jag tog ett kort intensivt pass. Båda galopperna tog vi också med påföljande bocksprång (men det var väntat). Väldigt nöjd och därför gjorde det liksom ingenting att Bönan surade på.

 

Av carre - 9 maj 2013 08:33

Red Petter som kändes som tuggummi, tjära på sömnpiller. Det är fan inget kul att rida då, man kommer som av sig och undrar vad som är fel. Skrittade mest och tog kortare travsträckor. Blä! Kändes inge bra. Vände och tog en kort seeg galopp, gjorde sen några skänkelvikningar men sen blev jag irriterad och krävde mer. Och ja då, då fanns det tydligen lite mer att hämta. Har jag varit för snäll? Har han utnyttat det? Kanske, men imorgon (idag) ska jag testa igen fast från början av passet. Och sen blev det ju helt plötsligt fredag, så Bönan han jag inte med. Och snart är det ju fredag igen. Nice!  

Av carre - 7 maj 2013 17:47

Jamen Petter hade ont i ryggen, så han fick vara, men med täcke på. Tror att det har blåst på honom då han var utan täcke på förmidagen. När jag tog in dom på kvällen ömmade han inte så det var ju bra. Men Bönan skulle motioneras (och jag). Ledde henne bort då det var länge sen jag red henne, dessutom blåste det som satan. När jag klev upp blev hon häxan surtant, bockade och levde rövare, men det var bra tryck i henne och det gillar jag. Om man jämför Petters krumbuktsprång med hennes så är hennes ingenting. Jag kliver alltid av och spänner upp sadelgjorden och går sista biten hem, och då passade jag på att göra ledarskapsövningar för att checka av så att hon inte tror att det är hon som bestämmer. Men nej, det trodde hon inte. Hon tyckte jag blev riktigt otäck, tvärnitade och flög bakåt när jag backade. Bra Bra! (Tror Elin skulle vara nöjd med den uppvisningen.) Dessutom hade Artur på sig tränset för andra gången.

Av carre - 7 maj 2013 07:13

Idag hoppas jag att jag hinner/orkar rida båda hästarna. Bönan har inte gått på flera veckor så för henne blir det väldigt lugnt. Solen skiner och jag hoppas på en ny fin dag. Hörs sen.

Av carre - 6 maj 2013 18:40

Red strandpromenaden med Petter, har fortfarande inte det där trycket jag vill ha, han orkar helt enkelt inte, så vi tränar vidare på kondition och styrka. Det är musklerna som tar stryk vid korsförlamning och det märks verkligen att han har tappat massor. Formen och steget är bra, men men. Ett steg fram och två tillbaks. Mysigt var det i alla fall. Smällde några myggor och såg den första humlan för i år. Varmt som en sommardag, kan inte bli mycket bättre.

Av carre - 6 maj 2013 15:44

Var med dottern på specialisttandvården, där hon fick lustgas. Man hade liksom första parkett - såg sin unge prata dumheter, fnittra och vara berusad i största allmänhet, men tanden blev utdragen och den andra blev lagad. Uppdraget slutfört! Nöjd mamma, trött dotter. Onödig lunch på MCD.

Av carre - 4 maj 2013 09:28

Förstår mig inte alls på vädret, snö var och varannan dag och ibland sol. När det är sol gäller det att passa på att lägga sig ner och njuta, och då menar jag inte mig själv, utan hästarna så klart. Idag ska jag följa med Elin och se henne rida för en portugis. Spännande.

   

Av carre - 3 maj 2013 15:11

Eftersom Petter inte skulle gå hårt focuserade vi passet min knäppa vänsterhand som vill glida ur position, det var verkligen en aha-upplevelse för så fort jag ändrade handen vinglade Petter. Väldigt nyttigt pass!

Ovido - Quiz & Flashcards