carre65

Alla inlägg under februari 2013

Av carre - 19 februari 2013 14:26

Red henne för första gången sedan Artur kom, hon  har verkligen varit trött men nu är hon på G igen. Känns bra, blev orolig där ett tag. Red med svanskappa för första gången, och nu sitter sadeln bra. Hon var lite tjurig i galoppen men jag tror det var den och ovanan som spökade. Pigg och framåt var hon i alla fall, och mjuk. Tamejfan om inte det nya tränset satt som en smäck på henne. Snyggt!

     

Tror hon får behålla det...

Av carre - 18 februari 2013 20:43

Petter kändes trött och seg när jag red fram. Elin sa att jag måste ge signalerna tydligare och kräva snabba reaktioner, tränade på det - trav, minska traven, öka den, skritt osv. Genast gick det bättre även om jag blev lite försiktigare i handen och vågade inte riktigt ta i honom, men fick till det också. Jag är ju en gammal tant och dom behöver längre tid på sig (ha ha). Sen satt Elin upp på honom och hade en liten miniclinic vilket var jättenyttigt. Högre tempo är vad som gäller, och tydliga snabba skänklar när han segnar till, även en tydlig hand - och direkt eftergift. Det låter inte så svårt, men det tar nog ett tag att vänja mig, för som Elin sa, jag är ju lite mer åt det långsamma hållet, vilken tur att hon är där och håller koll på mig så att jag kan fortsätta att utvecklas tillsammans med min superfina häst. Det var väldigt kul att träffa honom igen, och det verkade vara ömsesidigt - han kunde inte få nog av kli bakom öronen. Nu blir det uteritt två dagar innan nästa dressyrpass.

Av carre - 18 februari 2013 07:08

ska jag till stan, tänkte köpa en snygg ponnygrimma åt Artur, hästmat, ny hink... Sen är det ju aftonskola ikväll, ser fram emot det jättemycket.

Av carre - 17 februari 2013 18:17

Köpte två träns åt Artur, ett i ponnystorlek (svart) att börja med, och ett brunt jaktträns i cob som är lite snyggare (älskar jakttränsen).

   

Av carre - 17 februari 2013 18:12

Hästarna hängde på grinden när dom förstod att jag skulle ta in dom och pyssla. Bönan var väldigt sällskapsjuk och kunde inte få nog av kli och smek.

       

Borstade båda och tog Artur på en promenad med ledarskap i focus. Idag behövde jag inte hålla i grimman utan det räckte med att löst hålla i grimstaftet, fick påminna honom lite då och då med min "svans" att han inte fick gå förbi mig. Försöker lära honom kommandot "stanna", kan komma till användning. Jätteduktig är han, inte rädd, inte brydd och mycket framåt. Mötte en bil utan problem. När vi kom hem var han vääldigt trött. Drack mycket och rullade sig lite avslutningsvis.

       

Av carre - 17 februari 2013 18:09

Det tror jag starkt på, brukar rida dressyrprogram varje kväll innan jag somnar, tänk att jag fan vinner varenda gång. Har köpt lite smått inför en ev tävlingsdebut. Försöker få det att inte bli så stort.

 

Av carre - 16 februari 2013 21:01

Tror jag börjar bli gammal, när vi ska titta på teve; det blir så jävla varmt att jag måste klä av mig och 14-åringen tycker inte att det är kul. Men vad ska jag göra, det känns som en bastu. Idag återvann vi Pandourum, en hyffsat bra film, lite skräck, lite spänning.

Av carre - 16 februari 2013 11:28

Aningens piggare idag, skönt, är så trött på att ligga ner och känna mig död. Saknar att rida och saknar Petter väldigt mycket, är så van att ha honom hemma. Tiden på ridskolan är dock nödvändigt, och jag är så glad att Elin satte sig upp så att hon vet hur han är, och vad jag behöver ändra.

Ovido - Quiz & Flashcards