carre65

Alla inlägg under december 2012

Av carre - 15 december 2012 09:30

Idag ser det ut att bli en bra riddag, - 9 och snö - härligt. Har tänkt mig en tur längs byvägen med betoning på grunderna, start och stopp med snabba reaktioner och HÄNDERNA på plats.

 

Jag har också tänkt hinna med att baka lite. Recept och bilder senare. Ha en mysig dag och må gott!

Av carre - 14 december 2012 12:35

På vintrarna blir ju allt lite mer jobbigt än vad det är på sommaren. Höbollarna är frysta, vattnet fryser och jag fryser. Hästarna fryser inte, dom har sin päls kvar, har aldrig rakat dom eftersom jag rider ute mest jämt, och dom bor i ett kallstall och har en lösdrift. Nu har jag för första gången på flera år ställt in en höboll i hagen, så att dom har fri tillgång, ja dom får väl bli lite rundare nu då, för jag orkar inte stå och skära loss hötussar med en kniv. Jag tar in dom så sent som möjligt för att slippa skära mer hö än nödvändigt. Thermobaren tinar vattnet i hagen och den är jag väldigt tacksam för. På helgerna (om det inte är för kallt) är dom ute dygnet runt, vilket gör att även jag kan få sovmorgon. Tycker jag är värd det.

   

Av carre - 14 december 2012 12:18

På bilden ser ni tydligt mitt problem med vänster hand, har ingen aning om varför jag gör så, en ovana som har fastnat. En annan sak man ser väldigt tydligt på bilden är att jag är vääääldigt kort, kanske dags att byta ner sig mot en c-ponny.

 

Av carre - 14 december 2012 06:48

Brukar lyssna på Krister på p3 och för ett tag sedan handlade det om homosexuella som "kom ut". Tycker det är så otroligt sorgligt när deras föräldrar inte kan acceptera det, kommer med kommentarer i stil med "det är nog bara en fas", eller "det är nog för att du inte har hittat rätt ännu" och andra tramsiga kommentarer. Ända sedan våra barn började fråga vad en bög var har vi sagt att det inte alls är något konstigt och att om dom tycker bättre om sitt eget kön så är det inget fel med det, och att vi älskar dom lika mycket hur dom än väljer att leva sina liv. Men nu har det tydligen gått till överdrift då ett av barnen igår frågade om vi vill att han ska bli bög. Ha ha. Vad jag vill ha sagt är att det är så viktigt att stötta sina barn vad dom än väljer att göra, hur dom än väljer att leva, för det är DERAS liv och DERAS val.

Av carre - 13 december 2012 17:33

På vintern är det inte så ovanligt med platåskor på hästarna, och då sätter man gärna dit snösulor, vilket gör det så tätt i hoven att det gärna luktar illa och då är det inte bra. Mitt tips: ta av skorna på vintern. Så länge det är snö går det jättebra att rida barfota, de halkar inte omkring och hovarna mår toppen. När det börjar töa och ha sig, då sätter jag på skorna igen (med brodd), men på vintern kör i alla fall jag naket.

  Det kändes som om det var sommar alldeles nyss.


Av carre - 13 december 2012 17:25

Klädde mig efter bästa förmåga och satte mig upp på Petter. Skrittade iväg mot solnedgången (ja, faktiskt). Det var en helt magisk ridtur. Solen sken över skogen trots att den var på väg ner, några decimeter snö på vägen (lite mjukare underlag) och frisk luft i lungorna. Petter skötte sig jättebra, har inget att klaga på. Han gick fram så fint och lyssnade jättebra, hade bara en lätt kontakt med munnen. Ok han sparkade i galoppen, men det är jag van med och lite måste man ju få busa när man stått två dagar. Eftersom han nu har blivit rakare och mindre tung i huvudet så koncentrerade jag mig på att hålla händerna korrekt, min vänsterhand vill gärna åka  ner, och jag öppnar gärna upp händerna. Skötte mig ganska bra om jag får säga det själv. När jag klev av för att leda honom sista biten såg jag att han hade frost i hela ansiktet, ja, i mitt hår också. Skulle ta kort på det, men då var batteriet slut. Ja, det kommer väl fler kalla dagar tänker jag.

Av carre - 13 december 2012 10:37

tänkte jag mig ut på Petter i djupsnön längs sjön, hoppas att han uppför sig nu när han stått i två dagar. Kan fortfarande inte använda internet som vanligt. Vi har bara uppkopplat till den stationära datorn och den är så lååångsam.

   

Av carre - 12 december 2012 15:08

Nu får bönan vintervila, hon har varit så duktig hela hösten, blivit stadigare, piggare och hon orkar så mycket mer. Däremot har hon blivit riktigt stoig på sista tiden, kanske är hon trött. Vila har hon gjort sig förtjänt av.


bönan en normal dag

 

bönan nuförtiden

 

Ovido - Quiz & Flashcards