carre65

Alla inlägg under januari 2013

Av carre - 7 januari 2013 20:46

Det är ju lite stökigt att lasta in en tjurig häst i transporten, packa sadel, träns, ryktpåse, hjälp, spö, hö, lastlinor, liniment, svettäcke och slutligen sig själv. Pust! Men å så värt det är.


Böjde han lite i skritten. Öppna några steg, sluta några steg och tempoväxlingar. När jag började trava kändes han väldigt fin, mjuk och spänstig och under sig. Elin tyckte att han gick i en fin form och rör sig bättre, högre ben och bakbenen på rätt ställe, och huvudet också på rätt ställe. Han blir fortfarande lite tung där, men det är mycket bättre än tidigare och så är han mycket rakare. Det var så roligt att rida! Ja, galoppen är ju under all kritik men jag ska pröva att galoppera tidigare i passet nästa gång då han inte är lika trött. Kanske går det bättre då. För er som inte vet så är det rena rodeon när vi ska galoppera länkat till rena tjurrusningar - inte min favorit. Tog mig hem på ett säkert sätt också trots att temperaturen pendlade mellan +1 och -1, grader alltså.

Sov gott, det tänker jag göra.

Av carre - 7 januari 2013 13:20

Ledde henne bort och hon var väldigt på, skyggade och sparkade bakut. Var helt säker på bockserier när jag klev upp, men de uteblev vilket jag är glad för. Däremot var hon väldigt framåt. Galopperade och travade typ hela vägen hem. Prövade också på lite öppna vilket gick bra åt höger men var helt omöjligt åt vänster.


Ikväll - Petter.

Av carre - 7 januari 2013 06:34

Upp klockan sex eftersom skolan börjar idag och dottern var redan vaken? Hon skulle tydligen ringa och väcka en kompis som har svårt att vakna. Sonen ligger med feber och slipper skolan. På dagens schema står Bönan, får se hur pigg hon är efter en månads vila. Kan bli  riktigt kul.  

Av carre - 6 januari 2013 14:48

Plockade upp Carina och åkte iväg till stallet. Fick gå med henne en bit bort eftersom hon var väldigt uppspelt. Kom efter ganska mycket krångel upp i sadeln och skrittade iväg. Hallelulia! Hon skötte sig fint hela vägen, skrittade utan att takta och travade utan att bocka. Men hon blev väldigt spänd och studsig när Lady (Carinas häst) var för nära bakom, och då är hon inte kul att sitta på. Men nöjd är jag, hon hade ändå stått i två dagar och jag linade henne inte innan (ja, jag är väl lite dum i huvudet). Tack Carina för sällskapet!


Jag hoppas att det fryser på till imorgon så jag kan stoppa in Petter i transporten och åka till ridskolan för lite duvning.

Av carre - 6 januari 2013 09:04

Idag bär det av till ridskolan där jag och Carina ska rida ut. Oväder brukar vara lugnare att rida ut på än vad hon är i ridhuset så jag hoppas det går bra. Mer information senare.

 

Av carre - 5 januari 2013 15:22

Idag tyckte Petter att det luktade konstigt från skogen och verkade tycka att det var smart att backa. Framåt vore ju livsfarligt. Försökte en bra stund men helt klart var det något i skogen, och så länge björnen sover är jag ok så jag fick kliva av och promenera en bit bort innan jag kunde kliva upp och rida framåt igen. Som straff fick han galoppera mycket, vilket han i och för sig gillar.

 

Av carre - 5 januari 2013 10:31

När jag hade druckit upp mitt fredagsvin gick jag och la mig och somnade jätteskönt. Klockan två i natt vaknade jag och var superpigg, inget drömläge. Satt vid datorn, läste, drack cola, läste mer. Somnade inte förrän vid sex i morse men sov jag tydligen så gott att jag drömde mig stenrik och köpte två 250 000 kronors hästar, måttpassade sadlar (2) och lite annat krafs. Det var roligt så länge det varade. Vaknade igen vid 10 då Doris började skälla.


Dessa två hästar (det var ju inte dom jag köpte) finns på hästnet. Den översta kostar 250 000 och den undre kostar

340 000.

   

Av carre - 4 januari 2013 14:06

Skulle mocka lösdriften och möttes av detta

 

Jag saknar ord


Petter ville busa med grepen

 

Ovido - Quiz & Flashcards